Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Domatesli un çorbası
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
3 adet domates
6 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Tereyağı, un ve salçayı iki, üç dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Karıştırıp üç dakika daha kavurun. Karışımın üzerine soğuk suyu ve sütü ilave edip çırpma teli ile karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Çorbanızı bir iki taşım kaynattıktan sonra kremayı, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.

Zeytinyağlı türlü
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet biber
1 adet soğan
Maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Patates, havuç, kereviz ve biberi küçük küçük doğrayın. Soğanı ince kıyıp tencereye alın. Doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz serpin, sıvı yağı sebzelerin üzerine gezdirip, karıştırın. Şekeri ilave edin. 1.5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Fırında meyve tatlısı
1 adet portakal
1 adet kırmızı elma
1 adet armut
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı frambuaz
1 su bardağı toz şeker Üzeri için:
1 su bardağından 2 parmak eksik un
100 gr. tereyağı
1/2 su bardağı çekilmiş fındık
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kıyılmış Antep fıstığı
Elma ve armudu soyup dilimleyin. Bir tavaya alıp portakal suyu ile birlikte bir-iki dakika pişirin. Üzerine şeker ilave edip iki dakika daha pişirin. Ocaktan alıp vişne ve frambuaz ekleyin ve fırın kabına aktarın. Üzeri için un, dondurulmuş tereyağı, fındık ve toz şekeri, kum gibi olacak şekilde blendırda çekin. Karışımı, elinizle dokunmadan meyvelerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzeri kızarana kadar tutun. Kıyılmış Antep fıstığı ile süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA