Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu etli kuskus

Eti küçük parçalara ayırıp kendi suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Tereyağı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Kıyılmış biber ve soğan ekleyip bir dakika soteleyin. Su ilave edin. Kuskusu ekleyip tuzunu ayarlayın. Kuskus suyunu çekene dek, yaklaşık 10 dakika pişirin. Yemeği güveç kabına alıp domates, karabiber ve dereotu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 paket kuskus
500 gram kemikli kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
20 adet arpacık soğan
3 su bardağı sıcak su
10 adet kiraz domates
1/2 çay kaşığı karabiber
2-3 dal kıyılmış dereotu
Tuz

***
Kayısılı muhallebi
Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Dövülmüş sakızı katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alıp birkaç dakika mikserle çırpıp kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne paylaştırın.
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
2-3 adet damla sakızı
Kayısılı karamel için:
10-12 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
***
Semizotlu makarna
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp süzün. Semizotunu yıkayıp kenara alın. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun, kavurun. Dolmalık fıstığı da ayrı kapta kavurun. Tereyağını tencereye alıp küp doğranmış biber ve havucu kavurun. Üzerine makarna, badem, fıstık ekleyin. dip iki dakika kavurun. Ocağı kapatıp semizotunu ilave edin, harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER
1 demet semizotunun yaprak kısımları
Tuz
1 paket makarna
Yeteri kadar su
1/2 su bardağı tatlı badem
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kırmızı biber
2 adet havuç
2 çorba kaşığı fıstık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA