Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı karnabahar

Soğanları soyup zeytinyağında bütün olarak beş dakika sote edin. Havuç ve patatesleri doğrayın. Önce havuçları, sonra patatesleri soğana ekleyip bir-iki dakika daha soteleyin. Suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika pişmeye bırakın. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları tuzlu ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp sebzelere ekleyin. Kesme şekeri ve tuzu da ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
1/4 karnabahar
10 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
2 adet patates
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
2 adet kesme şeker
Tuz

Deniz mahsullü mantar
Mantarların zarını soyun ve yarım limon sıkılmış suyun içine atın. Mantarları zeytinyağında bir-iki dakika soteleyip fırın kabına alın. Aynı yağın içinde kıyılmış soğan ve sarımsağı hafif çevirin. Karides ve kalamarı ekleyin. Yarım limonun suyunu, tuzu, karabiberi, kekiği ve pul biberi ilave edip karıştırın ve 5-10 dakika soteleyip mantarların içine pay edin. Kaşar peyniri ve galeta ununu karıştırıp üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında beş dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
6 adet büyük boy mantar
15 adet dondurulmuş karides
6 adet dondurulmuş halka kalamar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul biber Üzerine:
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı galeta unu

Kestane kreması
Kestaneleri bıçakla bir kenarından çizdikten sonra haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir çatalla ezip içine krema, toz şeker, ceviz ve vanilya katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında bir saat bekletin.
MALZEMELER
500 gr. kestane
1 su bardağı krema
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
2 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA