Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Etli kabak
4 adet kabak
250 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Kabakları soyup uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış soğan, sarımsak ve eti karıştırarak 10 dakika kavurun. Kabağı ekleyip beş dakika pişirin ve salçayı katın. Bir-iki dakika sonra suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

Mısır ekmeği
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı mısır yağı
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 tatlı kaşığı silme toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
Yeteri kadar kaynar su
Tuz
Elenmiş mısır unu ve su hariç tüm malzemeyi karıştırın, ardından bir çay bardağı oda sıcaklığında su ilave edin. Daha sonra azar azar ve karıştırarak karışım kek kıvamına gelene dek kaynamış su ekleyin. Hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA