Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Enginar çorbası
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet enginar
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 demet dereotu
1/2 kavanoz enginar kalbi konservesi
Tereyağını eritin. Havuç, patates ve enginarları küp küp doğrayıp içine atın. Unu da ekleyerek birlikte birkaç dakika kavurun. Üzerine süt ve suyu ilave edip 15 dakika pişirin. Dereotunu incecik kıyıp çorbaya ekleyin. Enginar kalbi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Çilekli su muhallebisi
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç unu
Sos için: 1 su bardağı su
500 gr. çilek
1 çay bardağı toz şeker l1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı suyla açın ve sürekli karıştırarak süte sicim gibi dökün. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp suyla çalkalanmış küçük kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Su, ezilmiş çilek, toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına çıkarın, hazırladığınız sosla süsleyerek servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA