Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Et yahnili pilav

Eti kendi yağında karıştırarak kavurun. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanları koyup tekrar kavurun. Küçük doğranmış domates ve biberleri de ekleyip domatesin suyuyla 6-7 dakika pişirin. Karabiber ve kırmızıbiber serpin. Tuzunu ayarlayın. Pilav için, pirinci margarinde kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip pişirin. Büyük çukur bir kaseye etleri doldurun. Üzerine pilavı yerleştirin. Servis tabağına ters çevirin.

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz Pilavı için:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz

***
Meyveli beze

Yumurta aklarını tuzla birlikte beş dakika çırpın. İçine pudra şekeri katıp kar gibi beyaz olana ve kabı ters çevirdiğiniz zaman dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkma torbasıyla istediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında bir saat pişirin. Fırının kapağını açıp 20 dakika bekletin. Servis tabağına alıp içlerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı paylaştırın ve üzerine iri doğranmış çilek, kivi, portakal, böğürtlen veya ahududu yerleştirin.

MALZEMELER
Beze için:
4 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz İçi için:
1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata 200 gr. çilek
2 adet kivi
1 adet portakal
50 gr. böğürtlen veya ahududu
***
Baharatlı çıtır ekmek

Ufalanmış ekmeklerin üzerine süt, sıvı yağ ve tuz koyup yoğurun. Çok yumuşak bir hamur olursa un ilave edebilirsiniz. . Hamuru unlu zeminde açıp kare şeklinde kesin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin ve servis edin.

MALZEMELER
1.5 su bardağı ufalanmış kepek ekmeği
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı Çörekotu
20 gr. kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA