Hamura sarılı dalyan köfte
1 kg. kıyma
1 adet soğan
4 dilim bayat ekmek
4 adet yumurta
1 su bardağı bezelye
3 çorba kaşığı salça
1 adet havuç
2 adet yufka
Tuz
Karabiber
Kekik
Kıyma, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve bir adet yumurtayı hep birlikte yoğurun; yağlanmış tepsiye bir parmak kalınlığında yayın. Haşlanmış iki adet yumurtayı dilimleyip köftenin ortasına dizin. Haşlanıp doğranmış havuçları ve bezelyeyi serpiştirin. Köfteyi rulo yapıp yufkaya sarın. Üzerine çırpılmış yumurta sürün, çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirin.
Mantarlı pilav
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr. mantar
3 adet sivri biber
Rendelenmiş soğan, sivri biber ve doğranmış mantarları tereyağında kavurun. Üç dakika kadar kavurduktan sonra üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine suyu koyup pilavı pişirin. 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.