Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli sebzeli pilav

Patlıcanları ve kabakları soyup küp şeklinde doğrayın ve ayrı ayrı kızartın. Doğranmış biberleri ve soğanları da kızartın. Eti, beş su bardağı suda haşlayın, suyunu bir kenara alın. Pirinçleri tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış etleri ekleyip et suyunu koyun. Kızartılmış sebzeleri de ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
400 gr. dana kuşbaşı et
1 adet kabak
1 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
3 adet domates
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan

Sebzeli kanepe
Patatesi haşlayıp ezin. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış kabak ve salatalığı ekleyin. Tereyağı ve beyaz peyniri de ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kenara alın. Tost ekmeği dilimlerinden bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar tutun. Ilıdıktan sonra servis tabağına alıp hazırladığınız harcı ekmeklere paylaştırın. Salatalık dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 adet patates
1 adet kabak
2 adet salatalık
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
1 paket tost ekmeği
2 dal nane yaprağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA