Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domatesli fırın makarna

MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
1 paket makarna
5 adet orta boy domates
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı beyaz peynir
2 tatlı kaşığı tuz Kabı yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ

Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Süzüp kenara alın. Domateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın. Yumurtayı sütle çırpın. Çukur bir fırın tepsisini Teremyağ ile yağlayın. Makarnanın yarısını tepsiye dökün. Üzerine dilimlenmiş domatesleri dizin. Ufalanmış beyaz peyniri, domateslerin üzerine serpin. Kalan makarnayı da döküp üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin. Yumurtalı sütü makarnanın üzerine eşit bir şekilde yayın. Küçük küçük parçalar haline getirdiğiniz Teremyağ'ı da makarnanın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.


***

Havuç helvası
MALZEMELER
6 çorba kaşığı Teremyağ
1 kg havuç
1.5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı Antep fıstığı

Havuçları soyup rendeleyin. Tavada Teremyağ'ın yarısı ile beş dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyerek ara sıra karıştırarak sütü çekene kadar pişirin. Havuçlar sütü tamamen çektikten sonra toz şekeri ilave edin. Kalan Teremyağ'ı da ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. En son vanilyayı ilave edip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Helvayı servis tabağına alın. Kuru üzüm ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA