Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balıklı islim kebabı

MALZEMELER
500 gr. balık filetosu
2 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Patlıcanları dilimledikten sonra kızartın. Balık filetolarını dilimlere ayırın. İki dilim patlıcanı artı şeklinde serin. Üzerine bir dilim balık filetosu koyup patlıcanları bohça gibi kapatın. Bir kürdan yardımıyla tutturup tepsiye dizin. Üzerine ince ince kıyılmış sarımsak, rendelenmiş domates ve defne yapraklarını da ekleyip 170 derecedeki fırında pişirin.


***


Su muhallebisi

MALZEMELER
1 kg. süt
2.5 bardağı su
10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
Reçel

Süt, su, toz şeker, nişasta ve unu iyice çırpın. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun ve ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bu karışımı ıslatılmış cam bir kabın içine boşaltın. Oda sıcaklığına geldikten sonra, buzdolabında 1-2 saat bekletin. Arzu ettiğiniz bir reçelle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA