Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Zeytinyağlı yerelması
1 kg. yerelması
1 adet büyük boy soğan
2 adet orta boy havuç
2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
3 adet kesme şeker
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
Tuz
Doğranmış soğan ve havuçları zeytinyağında soteleyin. Üzerine temizlenmiş ve irice doğranmış yerelmalarını ekleyip beş dakika daha sote edin. Üzerine bir kahve fincanı sıcak su ekleyip 10 dakika pişirin. Tencereye iki su bardağı sıcak su, tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte, yerelmaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ve limon suyunu da ekleyip beş dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Dereotu ile süsleyin.

Mısırlı tavuklu makarna
100 gr. konserve mısır
1/2 paket fiyonk makarna
300 gr. tavuk eti
2 sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
5 adet mantar
Makarnaları tuzlu suda haşlayın. Süzüp üzerine az zeytinyağı gezdirin. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine mantarları da ekleyip dört dakika daha pişirin. Haşlanmış makarnayı da karışımın içine ekleyip harmanlayın. Mısırları da ilave ederek karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA