Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu pazı

MALZEMELER
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 demet pazı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
Tuz
Kimyon
Karabiber
Nane ve pul biber
Pazıyı kaynar suda beş dakika haşlayın. Rendelenmiş soğanı yağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar soteleyin. Salçaları, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve baharatları katıp karıştırın. Yıkanmış bulguru ve bir çay bardağı suyu katıp suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Fırın kabına bir kat bulgurlu karışım, bir kat pazı yaprağı olmak üzere döşeyin. Üzerine iki bardak sıcak su ekleyin. Üzerini, ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıtla örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Kahveli tatlı
MALZEMELER
2 çorba kaşığı kahve
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı un
125 gr. margarin
1/2 su bardağı çikolata
1 su bardağı ceviz
Kahve, toz şeker, vanilya ve unu karıştırın. Çırpılmış yumurta ve eritilmiş margarini ilave edip çırpın. İri dövülmüş ceviz ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA