Tavuklu lahana sarması
2 kg. lahana
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet tavuk göğsü
1.5 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Kimyon
Pul biber
4-5 su bardağı su
Lahanaların yapraklarını ayırın ve tuzlu suda iki-üç dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirerek süzün. Soğan ve maydanozları incecik kıyıp tavaya alın. Tereyağının yarısını, salçayı, pul biberi, kimyonu, tuzu ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin. Pirinci ilave edin. Su azsa biraz su ilave edin, kapağını kapatarak pişirin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin. Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun. Üzerine suyu koyun ve kısık ateşte pişirin.
Kup piramit
2 paket bitter çikolata
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yağ ve kremayı bir kapta eritin. Çikolataları bir bıçakla kıyıp kremalı karışıma ilave edin ve erimesini sağlayın. Kırılmış bisküvi ve cevizleri karıştırıp kuplara paylaştırın. Üzerlerine çikolatalı karışımı dökün. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.