MALZEMELER
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1 çorba kaşığı un
Karabiber
6-7 su bardağı su
Tuz
Kıyılmış soğan ve sarımsağı; tereyağında bir-iki dakika kavurduktan sonra, küp küp doğranmış kereviz, patates, havuç ile kereviz sapını ekleyip kavurmaya devam edin. Unu ilave edip birkaç kez çevirdikten sonra tuz, karabiber ile suyunu katın. Önce harlı, sonra ise kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
Tatlı simit
MALZEMELER
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık süt
25 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Süt, maya ve şekeri biraz unla karıştırın. Eritilip soğumuş tereyağını ve tuzu ekleyin. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamurunuzu 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra elinizde uzun silindir yapıp simit gibi birleştirin ve kenarlarına bıçakla çentikler atın. 200 derecede, 25 dakika kadar pişirin.