MALZEMELER
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk etlerini, kuşbaşı doğrayıp yağda kavurun. Kimyon, kırmızı biber, un ve sütü ekleyin. Ardından kaşar peynirinin yarısını koyup pişirin. Ocaktan alıp küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerine artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.
Pekmez tatlısı
MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı un
350 gr. pekmez
2 su bardağı ceviz içi
Unu, margarinde hafifçe sararana kadar kavurun. Daha sonra ceviz ve pekmezi aynı anda katıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak macun kıvamına getirin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.