Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tarhana çorbası

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
5 adet domates
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
Sarımsağı tereyağında beş dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip beş dakika daha pişirin. Tarhanayı suyun içinde karıştırıp, pişen domateslerin üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Beş dakika kadar pişince ocaktan alın.

KABAK DOLMASI
MALZEMELER
1/2 çay bardağı ince bulgur
3 adet kabak
1 adet soğan
150 gr. dolmalık kıyma
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
10'ar dal maydanoz
5-6 dal nane
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Bulgur, kıyılmış soğan, kıyma, zeyti
nyağı, biber salçası, doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı kabakların içine pay ederek doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte pişirin.

Muzlu milföy
MALZEMELER
2 paket milföy hamuru
5 adet muz
1 adet limon
1 adet yumurta sarısı
Üzerine:
Çikolata sosu

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Muzları kararmamaları için limonla ovun. Ortadan ikiye bölün. Muzları milföy hamurlarının üzerine koyun. Hamurun iki köşesini ortada birleştirip iyice bastırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dizin. 180 derecelik fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerini çikolata sosuyla süsleyin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA