Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kadınbudu köfte

MALZEMELER
500 gr. kıyma
150 gr. pirinç
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Pirincin üzerine iki çay bardağı su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış soğan ile kıymanın yarısını tereyağında kavurun. Soğuyunca pirinç, kalan kıyma, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun, parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Acı biber soslu salata
MALZEMELER
1 göbek salata
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
2 adet domates
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane

Yeşillikleri yıkayıp süzün. İri parçalar halinde servis tabağına alın. Labne peynirini çırpın; içine zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak, nane ve toz biberi ekleyip karıştırın. Bu sosu yeşilliklerin üzerine döküp servis yapın.

Salçalı un çorbası
MALZEMELER
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
30 gr. kaşar peyniri rendesi

Tereyağını eritin, üzerine salçayı ve unu koyup kavurun. Suyu ekleyin, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA