Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli nohut

MALZEMELER
2 su bardağı nohut
300 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Tuz

Akşamdan ıslatılmış nohudu yarı yarıya haşlayın. Eti, suyunu salıp çekene kadar pişirin, tereyağını ve soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçaları ekleyin, bir-iki dakika kavurup nohuda ekleyin. Tuz ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve nohutlar yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeli kabak
MALZEMELER
2 adet kabak
15 adet mantar
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
3 diş sarımsak

Mantarları temizleyip dilimleyin. Kırmızı biberi, sivri biberi ve soğanı da uzun şeritler halinde doğrayın. Tavaya yağı dökün ve üzerine mantarlar, soğan, kırmızı biberi ekleyip beş dakika kadar kavurun. Ezilmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alın. Kabakları ikiye bölün, içlerini bir miktar oyun ve kavrulan karışımı içlerine paylaştırın. Tekrar tavaya yerleştirin ve 15 dakika kadar pişirin.

Çikolata soslu irmik helvası
MALZEMELER
1.5 su bardağı irmik
150 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
200 gr. çikolata

İrmik ve fıstığı sürekli karıştırarak kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Karamel rengini alınca ocaktan alın. Süt ve suyu kaynatın, şekeri ekleyin. Kavrulmuş irmiğin üzerine döküp karıştırın ve kapağını kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. Üzerine benmari usulü ile eritilmiş çikolata dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA