MALZEMELER
2 su bardağı kurufasulye
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
10 dilim sucuk
Tuz
Karabiber
Fasulyeyi akşamdan suya koyun. Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine fasulyeyi, salçayı, dilimlenmiş sucuğu ve doğranmış sivri biberleri koyup karıştırın. Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyarak 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Daha sonra güveç kaplarına koyup 170 derecedeki fırında 30 dakika daha pişirip servis yapın.
Kabaklı makarna
MALZEMELER
1/2 paket domatesli makarna
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2-3 dal maydanoz ve dereotu
Tuz
Karabiber
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, zeytinyağında beş dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine makarnaları katıp karıştırarak beş dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapın.