MALZEMELER
1 su bardağı kiraz domates
12 dilim tost ekmeği
2 adet kabak
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 adet yumurta
6-7 dal kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin. Rendelenmiş kabak, beyaz peynir, yumurta, dereotu, muskat, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın, dibini ekmekle kapatın. Kalan dilimleri kabın kenarlarına balık sırtı şeklinde dizin. Harcın yarısını kaba dökün. Üzerine ikiye bölünmüş kiraz domateslerin yarısını dizip kalan harcı koyun. Kalan domatesleri üzerine yerleştin. Fırında 45 dakika pişirin.
Sosis şinitzel
MALZEMELER
8 adet sosis
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Sosisleri, üzerini örtecek kadar kaynar suda üç dakika kadar haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir kenarının ayrılmamasına dikkat ederek, boyuna ikiye bölün. Sosisleri önce erimiş margarine, sonra galeta ununa, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve tekrar galeta ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın.