MALZEMELER
1/2 kg. kemikli kuzu eti
2 adet soğan
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kekik
Rendelenmiş soğan, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın. Etin her tarafına bu karışımı sürün. Buzdolabına koyup bir saat dinlendirin. Fırını 220 derecede ısıtın. Eti bir tencereye alıp su koyarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 20 dakika daha pişirin. Salça ve yoğurdu karıştırıp etin üzerine sürün. Eti bir tepsiye koyun. Üzerine erimiş margarin sürüp fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirin.
Burma baklava
MALZEMELER
12 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyılmış ceviz
100 gr. tereyağı Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağ ile ıslatıp üç tane üst üste yerleştirin. İnce kıyılmış cevizi üzerine bolca serpin. Üzerine kalan tereyağını dökün ve oklavaya sarıp biraz büzdürerek oklavayı içinden çıkartın. Fırın tepsisine dizin. Bu şekilde fırına verip 15 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün.