Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

İstavrit tava
1 kg. istavrit
1 şişe soda
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu
Tuz
İstavritleri temizleyip yıkayın. Üzerine sodayı döküp 15 dakika bekletin. Un, tuz ve mısır ununu karıştırın. İstavritleri süzüp unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartarak servis yapın.

Biberli nohut
1/2 kg. nohut
10 adet kuru kırmızı biber
10 adet kuru yeşil biber
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı et
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
10 adet kuru domates
Kimyon
Tuz
Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Ocaktan alıp bir bardak soğuk su katın. 15-20 dakika bekletip süzün. Soğanı yağda kavurun. Eti ilave edip kavurun. Salçaları katın. Ardından nohutu, kuru biberleri, domatesi, kimyon ve tuzu koyun. Sıcak su ekleyip pişirin.

Şekerpare
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Şerbet
için; su ve toz şekeri beş dakika kaynatın. Yumurta, tereyağı ve şekeri yoğurun. Üzerine irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA