Karnabaharın çiçeklerini ayırıp saplarını kesin. Daha sonra tuzlu ve limonlu suda 12 dakika haşlayın. İyice süzüp geniş bir kaba alın. Ilındıktan sonra çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, un, karabiber, kekik, kimyon ve tuzu ekleyin. Yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri şehriyeye bulayıp bol yağda kızartın.
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
Yeteri kadar su
1/2 limonun suyu
1 adet küçük boy soğan
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 kahve fincanı un
1 su bardağı tel şehriye
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Zencefilli tavuk kanatları
Kanatları yıkayıp bir su bardağı tuzlu suyun içinde bekletin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, zencefil, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Kanatların suyunu süzün ve bu sosun içinde bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra ızgarada ya da tavada pişirin.
MALZEMELER
8 adet tavuk kanadı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zencefil tozu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber