Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli küşleme

İrice doğranmış etleri hiç su koymadan beş dakika kavurun. Her tarafı kahverengi olunca üzerine salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak irice doğranmış patatesleri, tereyağını, baharatları ve az miktarda sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

500 gr. küşleme et
5 adet patates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik
Karabiber
Tuz

Peynirli pazılı börek


Kıyılmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış pazı, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip iki dakika kavurun. Ocaktan alıp peyniri ekleyin. Yufkayı tezgaha yayıp dört parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesin. Kenarlarına harcı pay edip muska şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısı ve çörekotunu karıştırıp üzerine sürün ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER

1/2 demet pazı yaprağı
1 adet soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
1 adet yufka
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA