Eti kendi yağında karıştırarak kavurun. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanları koyup tekrar kavurun. Küçük doğranmış domates ve biberleri de ekleyip domatesin suyuyla 6-7 dakika pişirin. Karabiber ve kırmızıbiber serpin. Tuzunu ayarlayın. Pilav için, pirinci kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip pişirin. Büyük çukur bir kaseye etleri doldurun. Üzerine pilavı yerleştirin. Servis tabağına ters çevirin.
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
PİLAVI İÇİN:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz
MEYVELİ BEZE
Yumurta aklarını tuzla beş dakika çırpın. İçine pudra şekeri katıp kar beyazı olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkma torbasıyla istediğiniz şekilde sıkın. 150 derecede bir saat pişirin. Fırının kapağını açıp 20 dakika bekletin. İçlerine eritilmiş çikolatayı paylaştırın ve doğranmış meyveleri üzerine yerleştirin.
MALZEMELER
4 adet yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
80 gr. beyaz çikolata
Dilediğiniz mevsim meyvesi
SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Küp biçiminde doğranmış havuç, patates ve domatesi ekleyin. Ispanak saplarını ince kıyın, bezelye, mercimek ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Suyu ve tuzu ekleyip mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1/2 kg. ıspanak sapı
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı yeşil mercimek
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Tuz