Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güveçte patlıcanlı köfte

Patlıcanları uzunlamasına dilimleyip kızartın. Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kıvamını alması için biraz galeta ununu yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şeklinde yuvarlayın ve az yağda kızartın. Patlıcanların ortasına köfte koyup rulo yapıp güvece dizin, aralarına dilimlenmiş domates ve biberleri koyun. Domates salçasını, biraz su ve zeytinyağı ekleyerek pişirin, baharatları katıp köftelerin üzerine dökün. 180 derecede pişirin.

MALZEMELER

3 adet patlıcan
3 adet biber
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Kekik

KÖFTE İÇİN:
300 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
Galeta unu
Tuz
Karabiber

MAKARNALI OMLET

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritin, üzerine makarnayı ekleyip iki dakika kadar kavurun. Biraz bastırarak düzeltin, üzerine çırpılmış yumurtayı döküp arkalı önlü pişirin. Üzerine dilimlenmiş domates, kıyılmış peynir ve yeşillikleri ekleyip ikiye katlayarak servis yapın.

MALZEMELER

1/4 paket spagetti
3 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 domates
100 gr. beyaz peynir
Taze nane
Fesleğen

PEYNİRLİ CEVİZLİ PİDE

Un, maya ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Domatesleri ince ince dilimleyin. Üzerine lor peyniri ve yumurta ekleyip karıştırın. Hamurları elinizle açın, iç malzemeyi ortasına yerleştirin. Tepsiye dizip 200 derecede 25 dakika kadar pişirin, üzerine ceviz serpip beş dakika daha fırına verin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su barağı ılık süt

İÇİ İÇİN:
500 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
2 domates
1 yumurta
1 su bardağı kıyılmış ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA