Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan silkmesi

Alacalı soyulmuş patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bir süre bekletip kurulayın. Patlıcanları, küçük doğranmış çarliston biberleri, domatesi, sarımsağı, soğanı, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu karıştırın. Üzerine tuzu, şekeri ve sıvı yağı ilave edip hiç su eklemeden orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

5 adet patlıcan
3 adet çarliston biber
2 adet domates l l 7 diş sarımsak
1 adet soğan
1/2 demet dereotu ve maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber

KABAKLI OMLET
Rendelenmiş havuç ve kabak, doğranmış soğan, kıyılmış dereotu ve salamı karıştırın. Yumurta, süt, krema, tuz ve karabiberi çırpın, sebzeli karışıma ekleyip karıştırın. Kabaklı karışımı yavaş yavaş tavaya boşaltıp eşit şekilde yayın. Ortası hafif katılaşıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Tavanın sapını alüminyum folyo ile kaplayın. Karışımı 200 derece fırında üç dakika pişirin. Peyniri serpip tekrar fırına koyun. Peynir eriyinceye kadar pişirin.

MALZEMELER

2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
6 dilim salam
1 tatlı kaşığı dereotu
6 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
60 gr. cheddar peyniri

NAR EKŞİLİ EZME
Salça ve pul biberi karıştırın. İçine galeta unu, ezilmiş sarımsak ve çok az su koyup koyu ama yumuşak bir kıvam elde edin. Cevizi biraz dişe gelecek şekilde dövün ve salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA