Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı patlıcan çorbası

Tavuğu haşlayın ve ılınınca didikleyin. Patlıcanları közleyip bir bıçakla hafifçe kıyın. Havuç ve kabakların kabuklarını soyup haşlayın, küp küp doğrayın. Unu, rengi dönene kadar tereyağında kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin, karıştırarak kaynatın. Haşladığınız sebzeleri ve didiklediğiniz tavuğu tencerede 10 dakika kaynatın. Patlıcanları da ilave edip beş dakika sonra kremayı katın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökün.

MALZEMELER

2 adet patlıcan
1'er adet havuç ve kabak
250 gr. piliç göğsü
4 çorba kaşığı krema
3'er çorba kaşığı tereyağı ve un
8 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

YOĞURTLU EKMEK
Yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırın. Üzerine kalan tüm malzemeyi ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizip üzerine bir miktar yulaf serpin. 190 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

2 yumurta
120 gr. tereyağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı yulaf ezmesi

BURGURLU KABAK YEMEĞİ
Bulguru, üzerine sıcak su ekleyerek 20 dakika bekletin. Piyazlık doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Üzerine iri doğranmış kabakları ilave edin. Bulgur, haşlanmış nohut, tuz ve pul biber ekleyin. Kısık ateşte ara sıra tencereyi sallayarak 10 dakika pişirin. Suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet kırmızı soğan
6 adet kabak
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA