Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuşbaşı etli domates yahnisi

Etleri, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar tereyağında kavurun. Arpacık soğanları ve suyu ekleyip 10 dakika birlikte sote edin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi, tuz ve karabiberi ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirip sekize böldüğünüz domatesleri, nar ekşisini ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kekik serperek servis yapın.

MALZEMELER

6 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet sivri biber
25 adet arpacık soğan
1 kahve fincanı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber, kekik

KADAYIF HELVASI
Şerbet malzemesini iki dakika kaynatın. Kadayıfı incecik kıyın. Eritilmiş ılık tereyağında iki dakika karıştırarak çevirin. Ilındıktan sonra yoğurun ve orta ateşte beş dakika kavurun. Tarçın katıp 10 dakika daha kavurun. Soğuk şerbeti azar azar karıştırarak yedirin. Bir tepsiye pudra şekerinin yarısını serpin. Üzerine kadayıfı yayıp düzeltin. Kalan pudra şekerini üzerine dökün. Sıvı yağda kavrulmuş dolmalık fıstıkları üzerine koyun.

MALZEMELER

1/2 kg. tel kadayıf
1 paket tereyağı
1 çorba kaşığı tarçın
2 kahve fincanı pudra şekeri
50 gr. dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu

YEŞİL MAKARNA

Fasulyeleri doğrayıp haşlayın. Sebzeleri ilave edin. Sebzeler yumuşayınca makarnayı ekleyip 10 dakika haşlayın. Maydanoz, dereotu, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını püre haline getirin. Kaşar peyniri, yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi püreye ilave edin. Makarnayı süzüp sosu ilave edip servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket makarna
200 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA