Pirinci ılık suda yarım saat bekletip süzün. Ispanağın yarısını irice doğrayın, üzerine iki buçuk su bardağı su ekleyip 15 dakika pişirin. Suyunu süzüp kenara alın. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kalan ıspanakların yaprak kısımlarını, kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin. Beş dakika kavurup tuzu ve karabiber katın. Ispanağın haşlama suyundan iki su bardağını tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. 20 dakika pişirip Antepfıstığını ekleyin.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 kg. ıspanak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 çorba kaşığı bütün iç Antepfıstığı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Mercimek salatası
Mercimekleri dört dakika haşlayıp süzün. Tekrar su koyup bu kez 15 dakika haşlayın. Tencereye bulguru koyun, mercimek yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakın. İnce kıyılmış kırmızı ve yeşil biberi, maydanozu, taze soğanı üzerine ekleyin. Ezilmiş sarımsak, baharatlar ve yağını da koyup iyice karıştırın.
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
1 adet közlemiş kırmızı biber
2 adet sivri biber
1demet maydanoz
1 çay bardağı bulgur
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Patatesli ayçöreği
Unun ortasını havuz gibi açın, ufalanmış maya, ılık su, şeker ve tuz ekleyip biraz unla karıştın ve 10 dakika bekletin. Mahlep, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek hamur yapıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Ezilmiş patates, kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamuru açıp üçgen şeklinde kesin ve kenarına harcı paylaştırıp rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Fırında pişirin.
MALZEMELER
10 gr. yaşmaya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz ve mahlep
1 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı un
2 adet haşlanmış patates
5 dal maydanoz