Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı patatesli omlet

Patatesleri küp küp doğrayın. Kızartın ve derin bir kaba alın. Tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları, tuz ve karabiber katıp pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp bir-iki dakika daha pişirin.

MALZEMELER

8 dilim pastırma
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ

Pirincin üzerine su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER

2 çay bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
2 çay kaşığı damla sakızı
Tarçın

KABAK DOLMASI
Kabakların içlerini oyun. Kıymaya pirinç, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve haşlanmış nohudu ekleyin. Salça ve baharatları da katıp yoğurun. Kabakları hazırladığınız harçla doldurun. Üst kısımlarına domatesten kapak yapın ve tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını döküp pişirin.

MALZEMELER

8 adet sakız kabağı
300 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet maydanoz
1'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızı biber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA