Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç püresi eşliğinde biftek

Halka doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Havuç ve patatesleri irice doğrayıp haşlayın. Suyunu süzüp çatalla ezin. Üzerine süt ve şeker katıp karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavada kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine kavrulmuş soğanı katıp şöyle bir karıştırın ve ocaktan alın. Daha sonra blender'dan geçirin. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Izgarada ya da tavada önlü arkalı kızartın. Havuç püresini tabaklara paylaştırın. Yanına biftek dilimlerini yerleştirin. Üzerine kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.

MALZEMELER

800 gr. havuç
4 dilim biftek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet patates
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
3-4 dal taze soğan
Tuz, karabiber

SOYA FİLİZLİ MAKARNA
Makarnayı bol suda 10 dakika haşlayıp süzün ve sıcakken tereyağıyla harmanlayın. Soya filizlerini limon suyuyla karıştırın. Makarnanın üzerine döküp karıştırın. Domates dilimleri ve beyaz peynirle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket makarna
1 su bardağı soya filizi
3 çorba kaşığı tereyağı
5 adet küçük domates
1 çay bardağı küp doğranmış beyaz peynir

LORLU ÇÖREK
Malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını yoğurun. Unlanmış tezgahta açıp üçgen şeklinde kesin. Lor peynirini ve şekeri karıştırın. İç harcı üçgenlerin geniş kenarına koyup sarın. Hamurları tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 35 dakika pişirip pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı çiğ krema
150 gr. kaymak
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
2 çorba kaşığı pudra şekeri

İÇİ İÇİN:
150 gr. tuzsuz lor peyniri
3 çorba kaşığı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA