Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Ferhat Göçer narsist mi?

Twitter dünyadan haberdar olmamızı sağlayan, çoğu zaman da haber ajansı görevi gören bir fenomen. Bir gazeteci olarak, birçok isme ve olaya ait son dakika haberlerini Twitter'dan alıyorum. Yıllar sonra bilim adamları, Twitter davranışları üzerine elbet aydınlatıcı çalışmalar yapacaktır. Ben şimdilik, kişinin takipçi sayısı ile takip ettiği kişi sayısı arasındaki oranın; o kişinin ruh hâline ilişkin ciddi ipuçları verdiği tezini savunuyorum.
Misal, kendisini takip eden 103 bin kişi varken, Ferhat Göçer'in sadece bir kişiyi (Ömür Gedik) takip etmesi normal midir? Twitter'ı düzenli kullanan bir insan, ne yaptığını hayranlarına anlatırken, bu dünya üzerinde kendisinin hayran olduğu veya merak ettiği bir insan evladı yok mudur? Bence takipçi sayısı ile takip ettiği insan sayısı arasındaki fark, kişinin egosuna ilişkin müthiş ipuçları veriyor. Bu arada hazır el atmışken, şöhretleri dünya çapında olan isimler Twitter'da kaç kişiyi takip ediyor diye merak ettim. Justin Timberlake 20, Rafael Nadal 24, George Michael 17, Bar Refaeli 99, Richard Branson ise tam 6.408 kişiyi takip ediyor. Sadece beraber olduğu insanı takip eden bir dünya starı bulamadım…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA