Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Tenis şöleni başlıyor

2020 Olimpiyatları için en güçlü aday şehirlerden biri olan İstanbul, sporda büyük organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor. Bundan 10 sene önce, portatif tribünler kurarak organize ettiğimiz 'İstanbul Cup' yerini artık tenis takviminin grand slam'lerden sonraki en büyük turnuvası olan WTA Championships'e bırakıyor. 25-30 Ekim tarihlerinde, dünyanın en iyi sekiz tekler oyuncusu (İki yedek oyuncuyla beraber dünyanın ilk 10'u.) ve dünyanın en iyi dört çiftler takımı İstanbul'da olacak. Sinan Erdem Spor Kompeksi'nde oynanacak şampiyona boyunca Wozniacki, Sharapova, Kvitova, Zvonareva, Azarenka, Stosur, Li Na, Radwanska gibi dünyanın en önemli kadın tenisçilerini izleme şansı bulacağız.
İstanbul, bu organizasyonla beraber çok önemli bir sınavdan da geçecek. Bundan önce; futbol, güreş, basketbol ve voleybol gibi zaten geliştiğimiz sporlarda başarılı organizasyonlar yapmıştık. Şimdi ilk defa, ülkemizde gelişmekte olan bir spor dalının en önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacağız. Bu altı gün, olimpiyat adaylığı yolunda bize önemli avantaj sağlayacak. Bu arada maçlar iki grup halinde oynanacak; yani tüm tenisçiler, turnuvanın ilk gününden itibaren birbirleriyle oynayacak. Bu yüzden en flaş maçları izlemek için yarı final ve finalleri beklemenize gerek yok. Sistem gereği ilk maç da final havasında olacak zaten. Bu yüzden hafta içi iş çıkışı saatlerinde bu şölene ortak olmanızı tavsiye ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA