Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ORKUN BULUT

Sosyetede ye-iç-gez kulisleri

Cemiyet ve magazin dünyasının kulislerinde onlar konuştu, biz duyduk. Burada sadece en iyiler var.

Dünyaca ünlü şef Türk yemeklerinin belgeselini çekiyor

Gün geçtikçe açılan dünya markası turizm tesisleriyle çekim merkezi olan İstanbul'da şubeleşen dünya markası restoranların kurucu şefleri sık sık ülkemize geliyor. Her gelişlerinde hem kültürümüzden hem de mutfağımızdan etkilendiklerini uluslararası medyada fırsat buldukça dillendiriyorlar. Bu isimlerden biri olan Tom Aikens işi daha da ileri götürmeye kararlı...

Geçtiğimiz Pazartesi kaleme aldığım yazıda Aikens'ın İstanbul'a geldiğini müjdelemiştim. Restoranı Tom's Kitchen'daki operasyonlar için bir ayağı Türkiye'de olan ünlü şefin bu seferki geliş sebebinin altından Türk mutfağını belgeselleştirme fikri ortaya çıktı. Ülkemizde de yayın yapan 24 Kitchen kanalı için Türk mutfağı üzerine bir program çeken İngiliz Şef, bu sırada edindiği deneyimleri sosyal medyadan takipçileriyle paylaşırken sadece iki günde instagramına 54 fotoğraf ekledi. Aikens programında kendisine partner olarak Tom's Kitchen'ın başarılı şefi Deniz Ahmet Köse'yi seçti.#Sayfa#

MISIR ÇARŞISI'NDA BAHARAT AVI
FATİH'TE BÜRYAN DENEYİMİ
Mısır Çarşısı'nda baharat avı, Fatih'te büryan deneyimi
Ayağının tozuyla Karaköy Unter'den gezilerine başlayan Aikens, programının önemli bir bölümünü Mısır Çarşısı'nda çekti. Özellikle buradaki ürünlerin önemini anlatacak olan Aikens, tahminimce eski imparatorlukların zenginliğinin simgesi olan bu baharatlarla Osmanlı ve saray mutfağını anlatacak. Lüks restoranlar yerine daha geleneksel yerleri tercih eden Aikens'ın en ilginç deneyimi Fatih Kadınlar Pazarı'ndaki büryancılarda oldu. Kendisinin de uzman olduğu kuzuları buradaki ustalarla kesti. Ünlü şef yine Fatih'te yer sofrasında içli köfte ve mantı yapan kadınlardan işin sırrını öğrendi.

140 yıllık binanın gölgesinde pazar kahvaltısı

İstanbul'da hafta sonu sosyalleşmesinin en belirgin olduğu saatler pazar günleri 10-14 arasıdır. Özellikle bilgisayar başında çalışan plaza personeli için bu pazar kahvaltıları Rumeli Hisarı ritüeline dönüştü. Birkaç markanın haricinde standartların çok aşağısında hizmet veren mekanlar bile bu saatlerde tıklım tıklım doluyor. Pazar kahvaltısının Hisar ritüeline dönüşmesinden çok sıkılan bir başka kitle ise alternatif mekanlar arıyor. Bunlar arasında son zamanlarda en popüler olan ise Fenerbahçe Dalyan Club. Kulübün 30 yıllık tarihinin yanı sıra ana binası tam tamına 140 yıl önceden bugünlere miras. Tarihi binanın yanında müze niteliğinde küçük bir Katolik kilisesinin taş mimarisi bahçeyle bütünleşiyor. Bu eski yapıyı tarihi görüntüsünü kaybetmeden günümüzde hizmete sokan kişi Fenerbahçe Spor Kulübü asbaşkanı, iş adamı Ömer Temelli. Dalyan Club'ın özellikle Anadolu Yakası'nda yaşayan elit kitle tarafından tercih edilmesinde lezzetli açık büfesi, ferah havuzu ve tenis kortu etkili oluyor.#Sayfa#

Her şey senden, defile bizden (!)

Bu yılki New York Moda haftasıyla ilgili bizim Türk modacı ve modellerimiz kendilerini burada göstermek için önemli girişimlerde bulunuyorlar. Moda dünyasının en büyük vitrinine çıkmanın zorluğundan dolayı belli fedakârlıklar yapıp, ödünler vermekten çekinmiyorlar. Fakat bunlardan bir tanesini duyunca "hadi canım" demeden edemedim. Bahsi geçen isim Wilma Elles!
Türk dramalarına önce güzel kadın kontejanından giren, güzelliği ve oyunculuk yeteneğiyle ara sıra projelerde yer alan oyuncu, New York Moda Haftası'nda modellik yapmak için ajansların kapısını aşındırmış. Allah için kadın güzel! Fakat bu podyumlarda yer almak için güzellik sadece olması gereken bir zorunluluk. Elles kendisine yöneltilen olumsuz cevaptan yılmayarak ısrarlarının karşılığında moda kurulunun onayıyla amatör bir modacının defilesinde yer almasına karar verilmiş. Onayla birlikte Elles'e konulan şart ise çok garip: Seyahat ve konaklama masraflarını kendisi üstlenecek! Tabii siz önümüzdeki günlerde "podyumu salladı", "Amerikalıları hayran bıraktı" gibi haberler okuyacaksınız! İşin perde arkasını bilin istedim.

KISA KISA
Atiye sokak yıldızları
Ağustos'la vedalaşırken yeme-içme sektöründe tadilat dönemi başladı. Cenk Çöteli'nin yıllardır başarıyla işlettiği Kav Butik mimari planlarını tamamıyla değiştiriyor. Pek efektif kullanılamayan iç bölümü daha pratik oturma grupları kullanılarak eğlence öncesi mekan olma özelliğini pekiştirmek istiyor. Atiye Sokak'taki bir diğer tadilat ise Blush'ta. Mekan, Elio olarak açıldığı yıldan bu yana her yıl tadilata girmesinden dolayı neyi yenileyecekleri konusunda kimsenin pek bir fikri yok.#Sayfa#

Carluccio's duble yapıyor
Eskiden Nişantaşı'nda herkesin öğlen yemeklerindeki buluşma adresi Zanzibar ise efsane olduğu Reasürans çarşısının içerisindeki mülkten çıktı. Kendini yenileyemeyen marka son zamanlarda eski günlerini mumla arıyordu. Bu yere Kanyon'un giriş katında bulunan Carluccio's'un bir şubesi açılıyor.

G-Mall'a bir apolet daha
Sinema salonlarıyla takdir ettiğim Mars Entertainment Grup ufak tefek yatırımlarla yeme-içme sektöründe oyuncu olacağa benziyor. Nu Pera ve Nu Teras'ı bünyesinde bulunduran grup ses getiren Pop Up'ı G-Mall'un giriş katında cafe-bistro tarzında açacak.

Mid Point "kentsel dönüşüyor"
Kurumsal bistrolar arasında en başarılı kurgulanmış marka olan Midpoint hikayesinin başladığı yer olan Bağdat Caddesi'ndeki dükkan sessiz sedasız kapandı. Kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan binanın altında bulunan markanın şimdilik Bağdat Caddesi üzerinde bir şubesi bulunmuyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA