Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Aslında gerçekten çocuk

Şöhretli olmanın kuralları her yerde aynı. "Günlük hayatın içindeyken asla görüntülenmeyeceksin" diye altın bir kural var mesela.
Justin Bieber'ı gördünüz...
Havalimanı giriş ve çıkışlarında yüzünü saklamak için binbir şekle girdi, pasaport kontrollerinden geçmedi. O ve avanesi, ülkeye kaçak giriş yapmaktan tutuklansa yeriydi! Öyle yüzünü gözünü açıp, aheste aheste uçaktan inip normal vatandaşların geçtiği işlemlerden geçersen olmaz! Durup hayranlarınla sarmaş dolaş olmak, poz vermek falan da yok! Hep ulaşılmaz olacaksın. Her zaman seni sahnede gördükleri halinle bilecekler. Günlük halinle görüntülenirsen, büyü bozulur.
Hayallerdeki kahramansın sen; öyle kalmalısın. Sıradan bir fani olduğunu kimse çakmamalı.
19 yaşındaki, zamanından önce büyümüş bu zavallı çocuk da aynen bunları yaptı; şöhretin gereğini yerine getirdi.
Zavallı diyorum çünkü ben bu çocuğa gerçekten çok acıyorum.

STAR OLMAK İÇİN GELMİŞ
Kendisiyle ilgili hiçbir fikrim yokken bir gün televizyonda denk geldim; belgeselimsi bir yapımda, 19 yıllık kısa hayat hikayesini öğrendim. Yemin ederim gözlerim doldu izlerken. Daha 3-4 yaşlarındayken, boyunun zor yetiştiği sandalyelerde perküsyon çalan, yetenek yumağı bir velet.
Nasıl güzel bir çocuk, nasıl yetenekli ve nasıl sevimli...
9-10 yaşlarında, Kanada sokaklarında hem çalıyor, hem söylüyor.
Ve adeta "Ben dünyaya star olmak için geldim" diye bağırıyor.
Sonra annesi bu videolarını youTube'a yükleyince de olanlar oluyor. Şöhret bir-iki sene içinde geliyor. Anne ve daha birçok insan; bu bacak kadar çocuğun sırtından, hayallerinde bile göremeyecekleri servete sahip oluyorlar. Ve para makinelerini at gibi koşturuyorlar.
19 yaşında ikinci dünya turnesi ne demek?
Nefes aldırmadan para bastırıyorlar.
Sonra gelsin uyuşturucu haberleri, 'Soyundu, dağıttı, atıldı' fotoğrafları...

ŞEYTANLA ANLAŞMA
Çocuk deyince, bende akan sular duruyor.
Sonuçta bu da; milyon dolarlık bir çocuk işte.
O yüzden perşembe akşamı Bieber konseri yüzünden trafikte kalıp "Bu p.ç yüzünden yolda kaldık" diyerek bela okuyanlara bir anlam veremedim.
Onun ne suçu var ki? Sanki nerede, hangi şehirde olduğunun o çok farkında.
Takmışlar ağzına gemi, kırbaçlıyorlar da kırbaçlıyorlar.
Şeytanla yapılan şöhret konulu bir anlaşma var ve bu anlaşma genelde bataklığın dibinde son buluyor. Hele anlaşma çocuk yaşta yapıldıysa; trajedi daha büyük oluyor; Michael Jackson gibi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA