Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

2011 Model Top 5 Kadın

Yıllar geçiyor, devir değişiyor... E haliyle magazin gündeminde başı çeken ünlüler de değişiyor. Bir zamanlar Sibel Can'ın, Hülya Avşar'ın, Gülben Ergen'in, İbrahim Tatlıses'in, Mehmet Ali Erbil'in falan özel muhabirleri vardı. Attıkları her adım, ağızlarından çıkan her söz olay olurdu.

TUHAF BİR DÖNEM
Giydikleri kıyafetler, kullandıkları gözlükler falan kapışılırdı. Gittikleri mekanlar popüler olurdu. Tatilleri, aşkları, sahneleri, şovları, kavgaları, yedikleri, içtikleri... artık varsa yoksa onlardı. Dizi izler gibi izledi onları Türk halkı. Şimdi durum farklı. Şimdi sıra gençlerde. Şimdi sıra gerçek dizilerde. Zaman ilerledikçe, hayranlık kriterleri de değişiyor işte. Mesela sadece güzelliğe prim verilmiyor. Çok konuşan, çok beğenilmiyor. Gazetelerin renkli sayfalarını süslemek, gönüllere girmenin, zirveye yerleşmenin anahtarı olamıyor. Eskilere göre tuhaf, matematiği şaşmış bir dönemdeyiz. Fena halde bozulmuş durumda ezberimiz. Yarı çıplak pozlar, cırcırcır konuşmalar, yerli yersiz kapışmalar, 'ben bilirim' havaları sökmüyor. Güzelliğin başarıyla, başarı sükunet ve gizemle taçlanıyor artık. Her yerde ortada olmak değil, az ve öz olmak önemli. Yeni nesil yıldızların yurdumun en çok okunan ve sözü edilen röportajcısı Ayşe Arman'a röportaj vermekten kaçmaları sizin de dikkatinizi çekmiyor mu?

ELE GEÇİRİLEMEMEK
Çünkü günümüzde starlık yolunda, cümle aleme hayatını dökmek değil, işini hakkıyla yaparken gizemini korumak geçerli. Diyelim kadınların çıldırdığı Kıvanç Tatlıtuğ ile aşk yaşatan, gece kulüplerinden çıkarken fotoğrafların çekilse, ayrılsan, barışsan bile 'gık' dememek seni magazinciler için bulunmaz nimet yapabilir. Hakkında kıyametler kopsa da oynadığın dizi reytingleri alt üst etse de kendini barlara atmamak, her çağırıldığın yere gitmemek, basına gülümseyip, iki cümle kurmadan arabana girip uzaklaşmak, set dışında ele geçirilememek seni bir numara yapabilir. Bir çeşit eskiden deneyimlediğimiz Tarkan taktiği yani. Kendini tüketmeden, seni isteyenlere azar azar, kendi istediğin ölçüde tükettirme formülü.

ONLAR KONUŞULUR
İşinle gündemde kalmayı hayatının önceliği yapmak yani. Bunun için de yaptığın işi magazinleştirmek, ilginç hale sokmak... Eğer ortada bir iş yoksa, basınla köşe kapmaca oynamayı bilmek. Gerçi Tarkan bazen ayarını şaşırıyor ama anladınız siz beni. Neyse yazının başında dedim ya 'yıllar geçiyor, devir değişiyor' diye... İşte benim '2011 Model Top 5 Kadın' listem. Bu yıl onlar çok konuşulur. Bu yıl onlar merak edilir, bu yıl onlar gözetlenir, bu yıl onların dedikodusu üretilir derim ben. Hadi hayırlısı.
1. Yükselmesi bitmeyen büyülü kadın: Beren Saat
2. Yeni doğan televizyon yıldızı kadın: 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin fıstık 'Hürrem'i Meryem Uzerli.
3. Pistlerin ve gönüllerin prensesi olarak en iyi geri dönüşü yapan kadın: Azra Akın
4. Kıvanç Tatlıtuğ'u kendine âşık ederek magazincilerin yeni gözdesi haline gelen ve performansını düşürmeyeceğine inandığımız İdil Fırat...
5. Genç kızların favorisi genç oyuncu kadın: Hazal Kaya
Bonus: Ümit vadeden genç kızımız kontenjanından Zehra Çilingiroğlu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA