Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ata Demirer Show

Az kaldı kendimi tutamayıp 'Ata Demirer ve Cem Yılmaz arasındaki beş fark' tadında bir yazı yazmaya kalkacaktım. E ne yapayım, iki hafta arayla ikisinin de tek kişilik gösterisine gittim. Vardır hepimizde bu 'kıyas' adeti. Bayılırız.

KIYASLAMAYI SEVERİZ
Eee 'Gülben mi, Hülya mı?', 'Kenan mı, Kıvanç mı?', 'Beren mi, Tuba mı?', 'Hande mi, Demet mi?', 'Kenan mı, Tarkan mı?', 'Sezen mi, Nazan mı?' tartışmaları nereden çıktı zannediyorsunuz. Kıyaslamadan duramıyoruz valla. Komşu kızlarını da ünlüleri de, sevgililerimizi de, gittiğimiz restoranları da, her şeyi, her bir şeyi kıyaslıyoruz. Sıra bize gelince de fena bozuluyoruz. İşte sırf bu yüzden, aniden silkelenip kendime geldim. Ata başka, Cem başka. İkisi de çok özel, ikisi de kendine özel, 'Saçmalama kızım Ayşe' dedim. Bugün sıra Ata Demirer'de. Cuma gecesi aileme program yaptım. Ablam, eniştem, annem, ben, yasemin ve Ertan Bey... En sevdiğim insanlar. Önce Beşiktaş Çarşı'daki Turgut'ta balık sofrası. Boğaz'daki janjanlı yerlere Turgut'un küçük masalarını, beyaz örtülerini, pazardan alınmış taze balıklarını, yeşilliklerini, ara sıra duyduğumuz keman seslerini yüz kere tercih ederim. Yemekten sonra uygun adım BKM'ye (Beşiktaş Kültür Merkezi)... Ata Demirer her cuma saat 21.00'de çıkıyor sahneye. Salon, balkon dahil olmak üzere tıklım tıklım. Ata karşımıza geliyor. Öyle anlatmaya başlıyor işte... Gündemden, kendinden, dizilerden, anılarından, 'Eyyvah Eyvah'tan... Aralarda nefis sesiyle şarkılar söylüyor, taklitler yapıyor. Ata'nın özelliği şu; o size sahnedeymiş efekti vermiyor. Evinizdeymiş gibi, en yakın arkadaşınızmış gibi duruyor. Mesafe koymuyor. Laf aramızda kalsın; her alkıştan sonra sanki birazcık utanıyor. Öyle tatlı, öyle Ata Demirer'miş gibi değil ki... Gülmekten bir ara kendimi yere atıyorum.

MEDİTASYON GİBİ...
Ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Çünkü onun bizde yarattığı şey; bildiğiniz meditasyon. İlk defa, iki saat boyunca, hiçbir şey düşünmedim. Nasıl hafifledim, nasıl mutlu oldum, nasıl "İyi ki gelmişim" çektim anlatamam. Çok güzel hareket oldu valla.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA