Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Vali, sen, ben, biz...

Belki de bütün sorunların altındaki en önemli sebep bu; kimsenin nerede duracağını kestirememesi. Yer, yurt, konuma göre hareket etme, bulunduğun noktaya uygun davranışlar gösterme gibi haller, bizde pek yok.
Mesela anneler ve babalar; çocuklarıyla 'arkadaş gibi' olmakla övünür. Ne kadar olmaması ve övünülmemesi gereken bir şey aslında...
Anne annedir, baba da baba. Öyle de kalmalıdır.
Kalmalıdır ki çocuklar da; anne- baba figürlerini idrak etsin, evlat olmayı bellesin, sınırlarını çeksin, ilişkileri bir arkadaş ferahlığında, dağınıklığında, kuralsızlığında seyir göstermesin.
Ya da ikili ilişkilerden dem vurursak; kadın kısmının kendisini, sevgilisinin 'annesi' konumuna yapıştırıvermesi de büyük yanlış.

HERKESİN KAFASI KARIŞIK
Adamın annesi zaten var, olmayan şey sevgilisi; sen sevgili olsana paşa paşa.
Sonra, seninki sana Aysel'in sevgilisi gibi neden romantik davranmıyor, neden seni kaybetmekten korkmuyor diye düşün taşın, durmadan kaşın.
Yahu adamın annesini kaybetme korkusu yoksa, seni kaybetme korkusu da olmaz.
Adam annesine romantik hareketler çekmiyorsa, sana da çekmez. Bu kadar basit.
Patronumuzla kanka olmaya çalışırız, kardeşimizi çocuğumuz sayarız, en yakın arkadaşımıza kardeş muamelesi yaparız...
Kafamız oldukça karışık yani.
Kimsenin yeri net değil.
Eh bizimki böylesine karışıkken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nunki de karışık tabii...
Kendisi Vali olduğunu atlamış olacak ki, çocuklarla şakalaşan bir amca misali tweet'ler döktürüyor. 'Kar yağışı sebebiyle İstanbul'da okullar tatil olacak mı?' sorusuna şöyle cevaplar veriyor: 'Vali amca, kar, okul, tatil gibi birbirinden güzel sözcükleri sıralayan öğrencilere ben de güzel bir cevap vereyim; GALATASARAY.' Bu biiir. 'Ne şanslı takımsın sen Juventus, kar sayesinde İstanbul tatilini bir gün daha uzattın. Doyamadınız değil mi İstanbul'da gezmeye?' Bu iki.
Birkaç tane daha var. 'Sizi gidi sizi Juventuslular, haylaz çocuklar' tavırlı bu mesajlara söyleyecek çok sözüm var ama susma hakkımı kullanıyorum. "Vali, sadece vali olsa" diyorum. Vali gibi açıklamalar yapsa... Mesela şu karda İstanbul'un kilitlenmiş trafiğine, vatandaşın kardan kapanan hayatına, sokakta kalanlara çareler bulsa diyorum. Ve ekliyorum: 'Herkes 'arkadaşımız' olmaya çalışmasa; bizim arkadaş fazlasına ihtiyacımız yok.
Diyorum işte, diyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA