Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sonısphere'in kulisini lağım basmış

Sonisphere Festivali'nin muhteşem ortamı basından da hak ettiği ilgiyi gördü. Birçok ayrıntılı haber ve izlenim yazıları okuduk... Ancak en çok merak edilen sahne arkası dedikodularından bahseden olmadı. Ta ki, Mehmet Tez'in keyifle takip ettiğim ve her müziksevere hararetle tavsiye ettiğim hafifmuzik.org adresli blog'unda yayınlanana kadar. Malt grubundan Cenk Turanlı, festivalde sahne arkasından nefis izlenimler aktarmış. İşte o izlenimlerden bazıları:
Meat Loaf'un kızı, Scott Ian'ın karısı Pearl Aday de sahne arkasındaydı. "Ben de İstanbul'da konser vermek istiyorum. Burada dinleyicim var mı?" diye sorduğunda, yalancıktan "Olmaz mı?" cevabını aldı. l Dave Mustaine kulisinden çıkmadı. Bakışları ile korkuttu resmen. Elinden de kırmızı şarap eksik olmuyordu.
Ross Halfin neredeyse uyuzluktan tutuklanacaktı. Scott Ian'a çektiği fotoğrafları gösterirken, Scott'a yaklaşan bir elemana iki saat bağırdı...
Bir ara kanalizasyon sistemi çöktü ve kulisi pis sular bastı. Purple'cılar haklı olarak sinir krizi geçirdiler. Etrafta bu sulara basan Kerry King'ler, Dave Ellefson'lar görmek çok eğlenceliydi.
Metallica, İnönü'ye çocuklarıyla geldi. Etraf çevik kuvvet kaynadı... Konserden önce kulisteki prova odasında 'Trapped Under Ice'ı çalıştılar.
Mekandaki en uyuz tipler Slayer'ın gitar teknisyenleriydi. Megadeth'in ekip 'Güleryüz' ödülünü kaptı.

SAHTE BİLEKLİK...
Tom Araya'nın sahnede gülümsemesinin en büyük sebebi, kenarda duran karısıydı. Arada gidip öpücük kondurmayı ve şebeklik yapmayı ihmal etmedi.
Son gün sahne arkasına geçişi sağlayan bilekliklerden birinin sahtesinin yapıldığı ortaya çıktı...
Metallica konser bittiği gibi bornozlarıyla araçlarına binip İnönü'yü terk ettiler. Grup, bu turne için Avrupa'da bir ada kiralamış. Otelde kalmayan Metallica üyeleri ve ailesi, konserlerden sonra kendi uçaklarıyla özel adalarına uçup bir sonraki konsere kadar tatil yapıyorlarmış. Turne için 'ada' kiralamak... Rock'n Roll bu olsa gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA