Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Beren Saat'e tecavüz sahnesi için özel eğitim

Bu köşede daha önceden 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinin tecavüz sahnesiyle daha ilk bölümden reytingleri garantileyeceğinden, bu sahnenin PR malzemesi yapılacağından, tecavüzle ilgili haberlerin sakız gibi uzatılacağından bahsetmiştim. Daha dizi ekrana gelmeden, Beren Saat'in tecavüze uğrayacağı sahneyle ilgili bir sürü haber çıkmaya başladı bile.

FAYDALI OLUR
Konuyla ilgili en taze haber ise; Saat ve dizide ona tecavüz edecek oyuncuların psikolojik eğitimden geçmeleriyle ilgili. Psikologlar, oyunculara tam iki gün 'tecavüzcü ve mağdur psikolojisi'yle ilgili bilgiler vermişler. Bu derslerin mutlaka faydası olacaktır. Ancak ben yine de bu sahnenin abartılması taraftarı değilim. Bu vesileyle hem Saat'e hem de onunla yakında röportaj yapıp o meşhur magazin klişesi; "Rolünüze nasıl hazırlandınız?" sorusunu yöneltecek meslektaşlarım için sinema tarihine geçmiş bir anekdotu paylaşmak istiyorum. Efendim, meşhur işkence sahnesiyle insanları dişçilerden soğutan kült film 'Marathon Man'de Dustin Hoffman bir atleti canlandırmaktadır. Metod oyunculuğu geleneğinde yetişen Hoffman bir koşu sahnesi öncesi yönetmeninden izin alıp koşmaya başlar ve yarım saat sonra kan ter içerisinde, soluk soluğa sete döner.

HİSSETTİĞİNİ OYNA
Efsane aktör, Sir Laurence Olivier da rol arkadaşı Hoffman'a "Kuzum bu ne hal? Niye soluk soluğa kaldın?" diye sorar. Hoffman, sahne için hazırlandığını söyler. Olivier da oyunculuk tarihine geçen meşhur sorusunu yöneltir: "Mr. Hoffman niye sadece oynamayı denemiyorsunuz?" Vallahi ben de rahmetli Olivier abiyle aynı fikirdeyim. Oyunculuk, sadece hissettiğini oynamaktır, taklit etmek değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA