Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İnönü Stadı yıkılsın ama Hyde Park olsun

Dolmabahçe'den Taksim'e doğru ne zaman çıksam, kafamı mutlaka İnönü Stadı'na çeviririm. Her köşesini ezbere bilmeme rağmen, "Niye her defasında bakıyorum" diye kendime çok sormuşumdur. Hatta bir ara bakmama tribine girdim ama başarılı olamadım. Bu stadın bir büyüsü var... Dünyanın tek Boğaz ve saray manzaralı stadı olduğundan belki de! Dünyanın en güzel 10 stadı arasında boşuna gösterilmiyor. Bu İnönü Stadı güzellemesinden sonra, eski hatıralar adına 'yıkılmasın' nostaljisine girecek değilim. Her stad yıkılır, Wembley Stadı'nı bile yıktılar.

HER YER ALIŞVERİŞ MERKEZİ
Beşiktaşlı taraftarların başı kel mi? Onlar da insan gibi maç izlemek istiyor ama yeni modern stadın yeri Dolmabahçe olmamalı. İnönü Stadı yıkılsın ama yerine yeni bir yapı yapılmasın. Orası zaten sit alanıydı, yine öyle kalsın... Evet, orada herkesin ağzını sulandıran büyük rant var. Ama bir kere de olsa halka kıyak çekin yahu! Alın size İstanbul için çılgın proje: Oradaki bütün yollar, yeraltına indirilsin, İnönü Stadı'nın olduğu yer, yeşil alan yapılsın ve Maçka Parkı'yla birleştirilsin. İşte size Londra'ya gittiğinizde imrenerek gezdiğiniz Hyde Park! Hem de muhteşem Boğaz ve saray manzaralı. Bir kere olsun halkı düşünün. Oraya alışveriş merkezi, otel yapsanız ne olacak? Zaten her yer otel ve alışveriş merkezi! Trafik hepten çökecek. En çok üreten şehir İstanbul... Türkiye'yi tek başına sırtında taşıyor ama halkı en rezil şartlarda yaşıyor. Nefes alacak bir alanı yok, insanların günde en az iki saati yollarda geçiyor. İstanbul yaşayanını ruh hastası yapan bir şehir... Artık büyümemesi gerekiyor. Herkes zengin olacak ya, habire büyüyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA