Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ay Yapım'a 'Fatmagül' yanıtı

'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinin yapımcısı Ay Yapım, sonunda suskunluğunu bozdu ve dizideki tecavüz sahnesi üzerinden yapılan yorum ve haberlere yanıt verdi... Medya sitelerindeki açıklama aynen böyle başlıyordu. Tırnak içinde benden bahsettikleri için soruyorum... Kadın dernekleri sokaklarda gösteri yaparken, köşe yazarları "Bu dizi tecavüzü meşrulaştırıyor" diye ortalığı inletirken neden suskun kaldınız da şimdi açıklama yapıyorsunuz? Belki de başta şöyle düşünmüş olabilirler: "Bırak eleştirsinler, reklamın iyisi kötüsü olmaz... Dizi tartışıldıkça reyting yapar. Kadın dernekleri mi? Kim takar feministleri yahu?" Açıklamada özetle deniyor ki; "Dizinin tecavüz sahnesiyle ilgili haberlerde bir alakamız yok. Basının halt yemesi tüm bunlar" Peki, dizinin senaristinin "Tecavüz sahnesini yazarken nefessiz kaldım" diye açıklama yapmasına, sürekli tecavüz sahnesinin etkileyiciliğine vurgu yapılan açıklamalara ne diyeceğiz? Ya da diziyle ilgili basına verilen röportajlara... Hepsini geçtim, yahu bu dizinin ana teması tecavüz, tecavüzle tanıtım yapıldı. Ayrıca tanıtımın amacı merak uyandırmaktır, gazetelere dizinin ilk bölümü için "Fatmagül'e bu gece tecavüz edilecek" diye başlık attırmaktır. Siz kimi kandırıyorsunuz? Meğer 'Fatmagül'ün Şuçu Ne?' ile ilgili çıkan köşe yazılarının, haberlerin ve Habertürk'te Ali Poyrazoğlu'nun sunduğu programda yayınlanan tecavüz parodisinin amacı reytingleri yüksek olan diziden dikkat çekme çabasıymış... Vallahi söz konusu parodi hakkında Poyrazoğlu konuşsun. Hatta işe önce özür dileyerek başlasın! Ben de yazdım, berbat bir parodiydi. Ancak bu parodinin ortaya çıkmasından dolaylı da olsa yine dizinin sorumlu olduğuna inanıyorum. Hadi köşe yazarları dikkat çekmek için diziyi eleştiriyor diyelim, ya sokaktaki halk! Pazarcılar, Fatmagül'ün donunu satmayı rüyasında mı görüp karar verdiler? Beren Saat'e tacizde bulunan magandalar, 'Çocuklar Duymasın' dizisini izleyip de mi "Bizim arkadaşa da el at" dediler? Pazarcılar da mı dizinin yüksek reytinginden pay kapmaya çalıştı? Gelelim en can alıcı yoruma: "Diziyi tarafsız seyreden herkes bu dizinin tecavüzü sıradanlaştırmadığını, tam tersine böylesine bir olayın kaç kişinin hayatını kararttığını görmektedir."

UZMANLAR NE DİYOR?
Vay be o kadar taraflı gözle izlemişiz ki, gerçekleri görememişiz. Hadi biz yalan söylüyoruz. Türkiye Psikologlar Derneği de mi yalancı? Bakın ne demişler: "Kadına yönelik şiddeti reyting malzemesi olarak kullanmak, tecavüzü pornografik olarak sunmak, mizah ve komedi malzemesi yapmak da bu tecavüze ortak olmaktır... 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisindeki tecavüz sahneleri bir reyting toplama aracı olmuş, ilk bölümü bir hafta içinde defalarca gösterilmiş, futbol maçlarında, internet sitelerinde bir tezahürat, espri konusu haline gelmiştir." Neymiş? Dizi tecavüze ortak oluyormuş... Kim diyor bunu; Türkiye Psikologlar Derneği...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA