Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İncekara hatalı ama haklı

AK Parti milletvekili Halide İncekara, 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' gibi dizilerin sapıklığı teşvik ettiğini söyleyip senaristler için "Ruh hastaları, şuur altındaki sapıklıkları yazarak kitleleri etkiliyorlar" diyerek hem ayıp etti hem de bir çuval inciri berbat etti. 'Fatmagül'ün Suçu Ne?'yi savunanların ekmeğine yağ sürdü. Şimdi 'Fatmagül, tecavüzü meşrulaştırıyor mu?' polemiği, AK Parti'nin güya toplumu muhafazakarlaştırma projesine örnek olarak gösterilecek! Baksanıza Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz hemen devreye girmiş, kendi grubunun çok eleştirilen dizilerini savunmuş. Güya 'Yaprak Dökümü' geleneksel değerleri savunan bir diziymiş. 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' ise Türk toplumunda kadının konumunu anlatıyormuş. Belli ki Yılmaz bu iki diziyi hiç izlemiyor. İzleseydi; pazarcıların neden Fatmagül'ün donunu sattığını ya da bu dizi yüzünden 'tecavüz' gibi iğrenç bir suçun toplumda nasıl espri konusu olduğunu anlardı. 'Yaprak Dökümü' hakkında daha önce de yazdım... Bu dizide ilişki anlamında yaşanmayan bir tek grup seks kalmıştı! Yeri gelmişken Gani Müjde'nin bu diziyle ilgili 'dipnot' sitesinden Cihan Yavuz'a yaptığı yorumu paylaşayım: "Sanıyorum 'Bir insanın başına bu kadar çok dert gelir mi?' kilit cümle bu dizilerde. Yaprak Dökümü'nde arkadan geçen kedi bile eziyet gördü." Bir de son dönemde, "Fatmagül ile uğraşmayı bırakın asıl gerçek tecavüzleri yazın" edebiyatı yapılıyor. Bu yoruma "Elma ile armudu birbirine karıştırmak" denir. Bu diziyi TV yayıncılığı çerçevesinde eleştirmek başka, töre cinayetleri ve tecavüzler hakkında yazmak başka... İkisi arasında ortak noktalardan da hareket edersiniz ama bunu yapmadan önce dizinin 'tecavüzü meşrulaştırdığını' yazmalısınız. Bunu ben değil uzmanlar söylüyor. Dizi ekibinin tecavüzler ve töre cinayetlerine karşı duyarlı olduklarından da bahsediliyor... Madem bu kadar duyarlılar, bugüne kadar hangi sivil toplum örgütü ya da kadın dernekleriyle bir araya geldiler? Hangi ortak projeye imza attılar? Bu dizi hangi toplumsal mesajı veriyor? Bu dizi tecavüzü espri malzemesi yapmadı mı? Açık açık söylesenize, "Biz bu tecavüzden reyting kapma derdindeyiz" diye.

GÖĞÜS FANTEZİSİ...
Vallahi çıldıracağım. Belki Halide İncekara da bu saçmalıkları gördükçe öfkelendi ve o talihsiz açıklamayı yaptı. Yazmaktan bıktım, içim dışım Fatmagül oldu. İşin kötüsü yazdıkça bu dizi reyting kazanıyor ama senaristler Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'na son bir sorum olacak. Fatmagül'ün tecavüz sahnesinde, Beren Saat'in göğüslerine içki dökme faslı vardı... Hani sizin, güya tecavüz trajedisini yansıtmaya çalıştığınız o dokunaklı sahne! Neydi o içkinin Beren'in göğüslerine dökülmesindeki amaç? Beren'in göğüslerinin ekrana daha net yansıması mıydı derdiniz? Yoksa fantezi mi yaptınız? Kim bilir belki de İncekara, sapıklık olarak bu sahneden bahsediyordu. Not: İncekara, reklamverenleri eleştirmekte haklı. Madem RTÜK bu dizi için kılını kıpırdatmıyor, onurlu reklamverenler harekete geçmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA