Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni bir Duygu Asena'ya ihtiyaç var

Türkiye'de de kadın haklarının kazanımında büyük ilerlemeler kaydedildi... Bu değişim, her ne kadar yavaş ilerlese de erkek egemen toplum olmaktan hızla uzaklaşıyoruz. İş dünyasında, medyada, Meclis'te vs. kadınlar artık hayatın her alanında daha fazla söz sahibi... Bu değişimde en büyük pay sahibi, tabii ki kadın dernekleri... Ancak onların da büyük bir sorunu var. Duygu Asena'dan sonra yeni bir lider çıkaramadılar. Liderlik müessesesinin öneminden bahsetmeme gerek var mı? Davanızda ne kadar haklı olursanız olun, bunu doğru anlatabilecek, kitleleri peşinden sürükleyebilecek bir simge isime ihtiyaç duyarsınız. Bugün kadın-erkek eşitliği hakkında birçok uzman konuşuyor ama hiçbiri liderlik vasıflarına sahip olmadığı için toplumda yeterli etki yaratamıyorlar. Feminist harekete baş koymuş eğitimli kadınların lider eksiği yaşadığı bir toplumda ev kadınlarının halini siz düşünün. Onların doğru rol modelleri bile yok. Sorarım size, hangi kadın programındaki sunucuyu rol modeli seçebilirsiniz? Seda Sayan'ı mı? Sanatçı cephesinde ise durum daha vahim! Hep kadınları rencide eden, erkek egemenliğine boyun eğen, erkeklerin aldatmasını haklı çıkaran açıklamalar duyuyoruz...

SANATÇILAR SAÇMALIYOR
Örneğin Hülya Avşar, vakti zamanında Ahmet Hakan'a verdiği röportajda "Erkek aldatır, önemli olan çaktırmamasıdır..." demişti. Okan Bayülgen'in programında ise evli erkeklerin arada sırada zevklenmeleri gerektiğini savunmuştu: "O tür erkekler evliliklerinde daha mutlu oluyorlar. Ben kadınlara da söylüyorum, bırakın arada bir yapsınlar... Evli erkek arada bir aldatmalı." Ajda Pekkan'ın "Kadınlar daha şeytandır. Erkek sinirlendiği zaman kadınlar alttan almalıdır. Erkek de kadını iyi kullanmalıdır. Tıpkı bir araba gibi..." açıklamasına ne demeli? Kadınları arabaya benzetmek nasıl bir mantıktır? Ne yani, "Erkek bastı mı gaza, araba gider mi?" diyeceğiz? Milyonların takip ettiği sanatçılar bu tür saçma açıklamalarda bulunursa, aldatılan, tacize, tecavüze uğrayan, erkeğinden sürekli dayak yiyen, töre baskısı gören kadınlar ne yapsın? Keşke Duygu Asena hayatta olsaydı. Anında bu saçma açıklamaların ifadesini alırdı. 70 milyonluk Türkiye'de yok mu yeni bir Duygu Asena?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA