Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Play-off'u ilk kim akıl etti?

Haklısınız, saçma bir başlık oldu ama bir okurumdan "Süper Lig'de play-off fikri ilk senden çıktı" yazan bir e-posta aldım...
Halihazırda bazı ülkelerde uygulanmakta olan play-off'un, Türkiye'de uygulanmasını istemek ne kadar orijinal bir fikirdir, emin değilim ama yazı arşivime bakınca ilginç bir kronolojiyle karşılaştım.
Yaklaşık beş ay önce, 18 Nisan'da 'Futbolda Play-Off olsa' başlıklı bir yazı yazmışım.
Ve yazımda Süper Lig'deki şaibelerin son bulması, maçların daha zevkli geçmesi için "Keşke play-off uygulansa" demişim.
6 Mayıs'taki 'Şampiyonu Süper Final belirlesin' başlıklı yazımda ise şampiyonun averaj yerine Süper Final'le belirlenmesini önermişim.
Böylelikle, yayıncı kuruluşun ve takımların gelirinin artacağından bahsetmişim. İlginçtir; Mehmet Ali Aydınlar seçilir seçilmez, önce Altın Final oynanacağını açıkladı.
Play-off sistemini önerirken de "Şaibeler son bulacak, maç yayın gelirleri artacak" demişti.
Daha da ilginci; 10 Mayıs'ta çıkan "Avrupa'nın en keyifsiz ligi bizde" başlıklı yazımda ise Türkiye'deki mevcut futbol sisteminin can sıkıcılığından ve radikal bir değişime ihtiyaç olduğundan bahsetmişim.
Kendi reklamımı yapmış gibi oldum ama okurum haklı, bu kadar da rastlantı olmaz ki!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA