Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kadınların muhteşem sesi

Bence Fenerbahçe, dünya futbol tarihine Manisaspor maçıyla geçti...
"Ne var, kadınlar ve çocuklar maç izledi işte" diyerek bu maçı sakın hafife almayın! Hıncal Abi (Uluç) bu maçı nasıl önemsemedi, onu da anlamış değilim?
Dünya futbol tarihinde eşi benzeri olmamış bir gece yaşandı Şükrü Saracoğlu'nda...
Bu maçın tarihe geçmesinin iki nedeni var... Birincisini anlamak için çocukluğunuza dönmeniz gerekiyor. Mahalle maçlarında sizi uzaktan izleyen kızların gözüne girmeye çalışmak için haybeye attığınız çalımları hatırlamalısınız!
İşte önceki gece de dünya futbol tarihinde iki takım ilk defa kadınların gözüne girmeye çalıştı.
Fenerbahçeli Caner'in daha önce hiç yapmadığı artistik hareketleri tekrar izlemeniz bile yeterli! Volkan'ın yediği gol mesela... Alex bile kadınların etkisi altında kaldı!

GÜNDÜZ MAÇLARI OLMALI
İşte buna erkek doğası denir. İster kral, ister futbol yıldızı olun her erkek, kadınların karşısında kendini ispat etmeye çalışır. Doğanın kanunu bu! Hayvan belgesellerinden bahsettirmeyin bana.
Bu maçın tarihe geçmesinin bir diğer nedeni ise tribünlerden yükselen o muhteşem ses. Sadece kadın ve çocuklardan oluşan bu ses daha önce dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir maçta yankılanmadı.
Peki, neydi o sesi muhteşem yapan? Masumiyet!
Maçtan anlamayan, ofsayt kuralını bilmeyip Fenerbahçe'nin maçı kazandığını düşünen kadınların masumiyeti, saflığıydı Şükrü Saracoğlu'nda yankılanan.
Hani Hıncal Abi'nin maç boyunca aynı ritimde vuran davullardan, "Söyle senden başka kimim var benim" tarzı arabesk tezahüratlardan ya da eleştirmek için canlı yayında taklidini yaptığı "Saldır Galatasaray, saldır Galatasaray" tezahüratından eser yoktu o gece.
Sanki İngiltere'de oynanan bir maçı ve her çalıma, her muhteşem pasa aynı anda refleks gösteren taraftarları izliyorduk o gece.
Bence Futbol Federasyonu çok büyük bir işe imza attı. Kadın taraftarlar ve çocukları maçlarda artık daha çok görmeliyiz. Kulüplerimiz Avrupa'da olduğu gibi kadın ve çocuklara maç biletlerinde indirim yapmalı. Arada dört büyükler gündüz maçları oynamalı.
Tekrar yazıyorum: Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı eleyerek değil Manisaspor maçıyla tarihe geçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA