Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Statta 550 seyirci 341 güvenlikçi vardı

Süper Final'in son maçı için 32 bin kombine kart sahibi ve sponsorlara verilecek 4 bin 500 biletten geriye sadece 16 bin bilet kalmış satışa sunulan.
Habertürk'ten Necati Mete'nin haberine göre; bu 16 bin bilet için şu ana dek yöneticilere ulaşan talep ise 250 binmiş. Cumaya kadar bu rakam 500 bine çıkar, o biletlerin yarısıyla da karaborsacılar köşeyi döner.
Spor Toto Kupası (B) Grubu'nda oynanan Gençlerbirliği-Gaziantepspor maçını ise 550 kişi izlemiş. Maçta görevli güvenlikçi sayısı ise 341.
Bilet satışlarından elde edilen hasılat sadece 850 liraymış. Karşılaşmanın Gençlerbirliği'ne maliyeti de 100 bin liraymış.
Bu Spor Toto Kupası ahmakça bir uygulama. Tek bir yararı var, o da futbol endüstrisinin sadece dört büyüklere endeksli olmasının futbol kültürüne olan zararını görmemizi sağlaması.
Hep yazıyoruz; Türkiye'de gerçek bir futbol kültürü yok.
Bugün İngiltere'de bir mahalle maçında bile bundan daha çok seyirci toplanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA