Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yavuz Turgul oyunculuk da yapmış

Usta yönetmen Yavuz Turgul'un oyunculuk da yaptığını yeni öğrendim. İnternetten online yayınlanan 'Üçüncü Adam' adlı sinema dergisi keşfetmiş bu tarihi kareyi.
Temel Gürsu'nun yönetmenliğini yaptığı, başrollerini Kartal Tibet ve Tanju Gürsu'nun paylaştıkları; 1972 yapımı 'Yalan Dünya' adlı filmde rol almış Turgul. Hem de Reha Yurdakul'un kötü adamlarından birini oynamış...
'Üçüncü Adam'ın editörleri sahnenin özetini de geçmişler: "Filmin bu sahnelerinde Turgul ve arkadaşı, Tanju Gürsu'nun evine gelmiş, patronun kendisini acilen çağırdığını söylemiştir. Ardından gelen sahnelerde gariptir ki, Turgul'un yanındaki diğer kötü adam, kötülük macerasına Oktay Yavuz ile devam etmiş, Turgul ise filmde bir daha görünmemiştir."

MUHABİRLİK YAPMIŞ
Doğrusu Turgul o baygın bakışlarıyla hiç de kötü adam gibi durmamış!
İyi ki de durmamış, oyunculukta şansı açılsaydı, her biri klasik olmuş filmlerini belki de hiç izleyemezdik.
Peki, Turgul'un bu filmde işi ne? 'Üçüncü Adam'ın varsayımı şu: "Biz bu güzel anının, Ses dergisinde gazetecilik yaptığı yıllarda, sete konuk olarak gelmesi ile gerçekleştiği kanaatindeyiz."
Ben de katılıyorum bu görüşe. Eskiden sinema ve magazin muhabirlerinin sette haber beklerken, arada idareten kamera karşısına geçmeleri de bir klasiktir.
Set muhabirliği de mazide kaldı. Setlere çok nadir, özel izinle muhabir alınıyor artık. Çıkan haberlerin çoğu da basın bülteninden öteye geçemiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA