Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Film afişinden korkmak!

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre 'F Tipi Film'in afişlerinin İstanbul'daki caddelere asılmasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'ndan izin çıkmamış. Ret gerekçesi bile açıklanmamış.
'F Tipi Film', cezaevlerindeki tecriti anlatıyor ve aralarında Ezel Akay, Sırrı Süreyya Önder, Barış Pirhasan, Reis Çelik gibi kamuoyunca bilinen önemli isimlerin yönettiği 10'ar dakikalık kısa filmlerden oluşuyor.

ZABITA BİLE KARŞI
111 kişinin hayatını kaybettiği Maraş Katliamı'nın 34'üncü yılı için düzenlenmek istenen anma törenine Kahramanmaraş Valiliği izin vermemiş. Farklı illerden tören için gelenlerin otobüsleri durdurulmuş, şehre alınmamışlar!
F Tipi cezaevlerine direnen tutukluların diri diri yakıldığı Hayata Dönüş Operasyonu'nu bu ülkede eleştirmeyen kalmadı herhalde.
F Tipi cezaevlerinin yarattığı tecrit ortamı vs. her şey konuşuldu, tartışıldı. O dönemde operasyona destek veren yazılar yazanlar bile büyük hata yaptıklarını açıkladılar.
Operasyonla ilgili davada dönemin jandarma genel komutanı, emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın bile tanık olarak dinlenmesine karar verilmişti.
Maraş Katliamı'yla ilgili az da olsa bir özeleştiri süreci yaşandı.
Her ne kadar özel bir başlık altında olmasa da Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda bile konuşuldu bu katliam.
Maraş Valisi'nin bu komisyondan haberi yok galiba!
Anma yahu! Böyle katliamlar bir daha yaşanmasın, insanlar baltalarla parçalanmasın diye anma töreni düzenlenmek isteniyor ama engelleniyor!
Anlamak mümkün değil.
Darbelerden, katliamlardan, operasyonlardan hesap sorulduğu bir süreçten geçiyoruz ama görülen o ki, zabıta bile bu süreci takmıyor!
Bir filmin afişinden ve anma töreninden bile korkuluyorsa kimden, nasıl hesap sorulacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA